Belle II Summer Workshop

US/Eastern
Room #3 (ISU Physics Hall)

Room #3

ISU Physics Hall

Description

Welcome to the 2022 Belle II Summer Workshop hosted by Iowa State. This workshop will be primarily face-to-face with a SpeakApp connection for those who are unable to attend in person.

The purpose of this workshop is to help students, postdocs, and more senior researchers get started and make progress on Belle II analyses and performance studies, either studying a physics channel or studying detector performance. It will cover physics topics, computing, and Belle II software in a hands-on tutorial format.

This workshop is open to all Belle II collaborators and we welcome attendance from across the collaboration.

Links to previous iterations of the Belle II Summer Workshop/School:

2021 Belle II Summer Workshop at Virginia Tech

2020 Belle II Summer Workshop at the University of Hawai'i

2019 Belle II Summer School at Brookhaven National Laboratory

2018 Belle II Summer School at the University of Cincinnati

2017 Belle II Summer School at the University of Mississippi

    • 10:00 AM 12:30 PM
      One-on-one interactions 2h 30m Room 18/19

      Room 18/19

      ISU Physics Hall

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch (on your own) 1h 30m
    • 2:00 PM 4:15 PM
      Detectors Overview Room 3

      Room 3

      ISU Physics Hall

      • 2:00 PM
        Tracking 30' + Q&A 15' 45m
        Speaker: Soeren Prell (Iowa State University)
      • 2:45 PM
        Calorimetry 30' + Q&A 15' 45m
        Speaker: Savino Longo (DESY)
      • 3:30 PM
        Particle ID 30' + Q&A 15' 45m
        Speaker: Alan Schwartz (University of Cincinnati)
    • 4:15 PM 4:45 PM
      Break 30m Room 18/19 (ISU Old Physics)

      Room 18/19

      ISU Old Physics

    • 4:45 PM 7:00 PM
      Hands-on session: basf2 2h 15m Room 3

      Room 3

      ISU Physics Hall

      Speaker: Frank Meier (BELLE (BELLE II Experiment))
    • 10:00 AM 12:30 PM
      One-on-one interaction 2h 30m Room 18/19

      Room 18/19

      ISU Physics Hall

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch (on your own) 1h 30m
    • 2:00 PM 2:45 PM
      Detectors Overview Room 3

      Room 3

      ISU Physics Hall

      Convener: James Herbert Cochran (Iowa State University (US))
      • 2:00 PM
        Trigger, DAQ, Data Prod 30' + Q&A 15' 45m Room 3 (ISU Old Physics)

        Room 3

        ISU Old Physics

        Speaker: Jake Bennett (BELLE (BELLE II Experiment))
    • 2:45 PM 4:15 PM
      Physics Room 3

      Room 3

      ISU Physics Hall

      • 2:45 PM
        Overview 30' + Q&A 15' 45m
        Speaker: Leo Piilonen (BELLE (BELLE II Experiment))
      • 3:30 PM
        B Physics 30' + Q&A 15' 45m
        Speaker: Thomas Browder (University of Hawaii (Belle II))
    • 4:15 PM 4:45 PM
      Break 30m
    • 4:45 PM 7:00 PM
      Hands-on session: gbasf2 2h 15m Room 3

      Room 3

      ISU Physics Hall

      Speaker: Justin Guilliams (BELLE (BELLE II Experiment))
    • 10:00 AM 2:30 PM
      Excursion + Lunch 4h 30m Des Moines Art Center

      Des Moines Art Center

    • 2:30 PM 3:50 PM
      Physics Room 3

      Room 3

      ISU Physics Hall

      • 2:30 PM
        Charm, Quarkonium, & Spectroscopy 20' + Q&A 10' 30m
        Speaker: Umberto Tamponi (INFN - Torino)
      • 3:00 PM
        Dark Searches 15' + Q&A 10' 25m
        Speaker: Michael De Nuccio (Belle II (SuperKEKB Experiment))
      • 3:25 PM
        Tau Physics 15' + Q&A 10' 25m
        Speaker: Swagato Banerjee (University of Louisville (U.S.))
    • 3:50 PM 4:20 PM
      Break 30m Room 18/19

      Room 18/19

      ISU Physics Hall

    • 4:20 PM 5:20 PM
      Hands on: Diversity, Equity, & Inclusion 1h Room #3

      Room #3

      ISU Physics Hall

      Speaker: Kay Kinoshita (BELLE (BELLE II Experiment))
    • 5:20 PM 7:00 PM
      PD/GS talks Room #3

      Room #3

      ISU Physics Hall

      • 5:20 PM
        PD/GS talk #1 15' + Q&A 5' 20m
      • 5:40 PM
        PD/GS talk #2 15' + Q&A 5' 20m
      • 6:00 PM
        PD/GS talk #3 15' + Q&A 5' 20m
      • 6:20 PM
        PD/GS talk #4 15' + Q&A 5' 20m
      • 6:40 PM
        PD/GS talk #5 15' + Q&A 5' 20m
    • 10:00 AM 12:30 PM
      One-on-one interactions 2h 30m Room 18/19

      Room 18/19

      ISU Physics Hall

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch (on your own) 1h 30m
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Hands on: Statistics & Systematics 1h 30m Room #3

      Room #3

      ISU Physics Hall

      Speaker: Markus Prim (BELLE (BELLE II Experiment))
    • 3:30 PM 4:10 PM
      Theory talk 25' + Q&A 15' 40m Room #3

      Room #3

      ISU Physics Hall

      Speaker: David Atwood (Iowa State University)
    • 4:10 PM 4:30 PM
      Break 20m Room 18/19

      Room 18/19

      ISU Physics Hall

    • 4:30 PM 6:15 PM
      Professional Development boot camp 1h 45m Room 18/19 (GS), Room 3 (PD)

      Room 18/19 (GS), Room 3 (PD)

      ISU Physics Hall

      Speakers: Kay Kinoshita (BELLE (BELLE II Experiment)), Thomas Browder (University of Hawaii (Belle II))
    • 7:00 PM 10:00 PM
      Workshop Dinner 3h Hunziker House (ISU Reiman Gardens)

      Hunziker House

      ISU Reiman Gardens

    • 10:00 AM 12:30 PM
      One-on-one interactions 2h 30m Room 18/19

      Room 18/19

      ISU Physics Hall

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch (on your own) 1h 30m
    • 2:00 PM 3:40 PM
      PD/GS talks Room #3

      Room #3

      ISU Physics Hall

      • 2:00 PM
        PD/GS talk #6 15' + Q&A 5' 20m
      • 2:20 PM
        PD/GS talk #7 15' + Q&A 5' 20m
      • 2:40 PM
        PD/GS talk #8 15' + Q&A 5' 20m
      • 3:00 PM
        PD/GS talk #9 15' + Q&A 5' 20m
      • 3:20 PM
        PD/GS talk #10 15' + Q&A 5' 20m
    • 3:40 PM 4:10 PM
      Break 30m Room 18/19

      Room 18/19

      ISU Physics Hall

    • 4:10 PM 5:10 PM
      Student Flash talks Room #3

      Room #3

      ISU Physics Hall

    • 5:10 PM 5:25 PM
      Closeout 15m Room #3

      Room #3

      ISU Physics Hall

      Speaker: James Herbert Cochran (Iowa State University (US))